Побачив світ літературно-мистецький альманах «Муза не мовчить»

В історії залишається те, що записано. У Галицько-Волинському літописі є цікавий образ – співця Митуси, який жив і творив за правління короля Данила. З тих пір на Галицькій землі народилось не одне покоління митців. Час від часу з’являються цікаві неординарні особистості, які мають «іскру Божу». Творчі люди і зараз намагаються зрозуміти, пізнати цей світ, а свої почуття і думки викладають у власних творах – віршах, оповіданнях, піснях.

У Галицькій районній бібліотеці відбулася презентація нового видання –літературно-мистецького альманаху «Муза не мовчить» (упорядник Любов Бойко). Книгу підготували до друку працівники інформаційно-видавничого відділу Національного заповідника «Давній Галич».

Літературно-мистецький альманах «Муза не мовчить»  – це своєрідний підсумок творчої праці учасників творчого об’єднання «Нащадки Митуси», що діє при Галицькій центральній районній бібліотеці. Серед авторів збірника – літератори, вчителі, медики, робітники, студенти. На суд читача подано лише частину творчого доробку галицьких митців. Кожен з авторів має своє коло зацікавлень, а теми творів різноманітні. Є частина творів на історичну тематику. Зрештою, сьогоднішні події також завтра стануть історією.

Видання складається з трьох розділів. У першому вміщено вірші авторів, які вже мають власні поетичні збірки, – Марії Букавин, Ольги Візнович, Віри Катрич (Лис), Любові Бойко (Людкевич), Лідії Українець, Семена Возняка, Івана Драбчука, Володимира Наконечного та інших. У віршованих рядках – щирі почуття, які переживає людина, зокрема кохання, любов до рідної землі, радість від неповторної краси довкілля, біль за сучасний стан нашої держави тощо.

У другому розділі опубліковані прозові твори Любомири Долішньої, Надії Ополянки, Володимира Романюка. Теми творів відображають думки наших сучасників про сьогоднішній непростий світ. Автори намагаються розібратися в нелегких перипетіях життя, знайти своє місце в ньому. Щоб зрозуміти себе, хтось заглядає в минуле, а дехто кидає свій погляд у майбутнє…

Третій розділ містить пісні Омеляна Ліуша на слова галицьких авторів. Деякі пісенні твори вже відомі – вони звучать на концертах, фестивалях, звучать по радіо. Є і нові пісні.

На презентації у виконанні авторів лунали вірші, пісні, уривки з прозових творів.

Літературно-мистецький альманах «Муза не мовчить» стане в пригоді бібліотекарям, вчителям при вивченні літератури рідного краю, всім вдумливим читачам.

Любов Бойко

Expeditions

Експедиції

У 2000 р. була створена Комплексна науково-дослідницька експедиція Заповідника. Науковим консультант...

28 Mar 2011 Hits:4002

Read more

Architecture

The Castle of Halych

The prominent historian, one of the researchers of ancient Halych A. Petrushevych considered, that t... Read more

05 Apr 2011 Hits:15600

Churches of the Karmelits

In the war-time in 1655 the church and the buildings of the monastery were blasted and emptied. The ... Read more

02 Apr 2011 Hits:15235

The Churche of the Nativity

Nobody of researchers was lucky enough to set the date of the constructions of the church, although ... Read more

02 Apr 2011 Hits:1741