Галицькі Великодні фестини

Вже традиційно в травні, після Великодніх свят, в Музеї етнографії Національного заповідника «Давній Галич» відбуваються Галицькі Великодні фестини. Ось і цього року 8 травня, на Провідну неділю, а також у День Матері, в рамках 5-ого етнографічного фестивалю «Галицька брама» в Музеї під відкритим небом у Крилосі молодь виводила гаївки.
Поблагословив учасників і гостей, присутніх на святі, парох с. Крилос о. Ярослав Жолоб. Викладачі та вихованці Галицької малої академії народних ремесел (директор Стефанія Сидорук) демонстрували власні твори: живописні картини, керамічні вироби, писанки, сплетені з соломки речі, прикраси з бісеру. Для всіх, хто мав бажання, були організовані майстер-класи, в яких під керівництвом досвідчених викладачів можна було навчитися своїми руками розмальовувати писанки, виготовляти різноманітні вироби з глини, соломки тощо.
А тим часом ведучі свята Іванна Сорочинська та Ярослав Поташник оголошували виступи учасників фестивалю: фольклорних колективів с. Крилос (керівник М. Урбанович), с. Блюдники (керівник Л. Чернега), с. Бовшів (керівник О. Мацьків), с. Вікторів (керівник О. Ткачівська), танцювального колективу Бурштинського торговельно-економічного коледжу (керівник Я. Сватик). Самодіяльні артисти виконували веснянки та гаївки, а присутні на святі щиро аплодували їм.
На закінчення дійства заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи Семен Побуцький подякував генеральному директору Національного заповідника «Давній Галич» Володимирові Костишину, очільникам районної та міської влади за організацію і підтримку фестивалю.
Любов Бойко.

Image Gallery

  • Image folder specified does not exist!
  •  

Expeditions

Експедиції

У 2000 р. була створена Комплексна науково-дослідницька експедиція Заповідника. Науковим консультант...

28 Mar 2011 Hits:4002

Read more

Architecture

The Castle of Halych

The prominent historian, one of the researchers of ancient Halych A. Petrushevych considered, that t... Read more

05 Apr 2011 Hits:15600

Churches of the Karmelits

In the war-time in 1655 the church and the buildings of the monastery were blasted and emptied. The ... Read more

02 Apr 2011 Hits:15235

The Churche of the Nativity

Nobody of researchers was lucky enough to set the date of the constructions of the church, although ... Read more

02 Apr 2011 Hits:1741