Галичани побували на конференції в Києві

26-27 листопада 2015 року в Національному заповіднику “Софія Київська» відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Софійські читання», присвячена 1000-літтю пам’яті великого київського князя Володимира Святославича та святих Бориса і Гліба. Наукові співробітники Національного заповідника «Давній Галич» М. Костик, І. Креховецький, А. Фіголь взяли участь у «Софійських читаннях», на яких розповіли про свої результати досліджень з історії та археології Галича у давньоруську добу.
На конференції були присутні науковці з різних міст України, а також з Польщі, Білорусі, Норвегії, ФРН. Вони розповіли про свої дослідження в історії, архітектурі, археології, мистецтвознавстві, історії культури, музеєзнавстві та іншій діяльності.
Багато уваги було приділено питанню часу побудови Софіївського собору, а також князю Володимирові Великому, який започаткував це будівництво (за останніми дослідженнями Н. М. Нікітенко, В. В. Корнієнка).
У ході роботи конференції вчені прийшли до висновку про необхідність подальшого дослідження історії й пам’яток давньоруської доби, яке відкриває нам нові сторінки історії нашого минулого. Науковці обмінялися досвідом в пам’яткоохоронній та реставраційній роботі, у створенні експозицій та музеєзнавстві.
Учасники конференції побували у Софіївському соборі й на виставці, присвяченій 1000-літтю пам’яті Володимира Великого та Святим Борисові і Глібу.
У вільний час співробітники заповідника «Давній Галич» відвідали Києво-Печерську Лавру, музеї і святині Києва.

Марія Костик.

Expeditions

Експедиції

У 2000 р. була створена Комплексна науково-дослідницька експедиція Заповідника. Науковим консультант...

28 Mar 2011 Hits:4002

Read more

Architecture

The Castle of Halych

The prominent historian, one of the researchers of ancient Halych A. Petrushevych considered, that t... Read more

05 Apr 2011 Hits:15600

Churches of the Karmelits

In the war-time in 1655 the church and the buildings of the monastery were blasted and emptied. The ... Read more

02 Apr 2011 Hits:15235

The Churche of the Nativity

Nobody of researchers was lucky enough to set the date of the constructions of the church, although ... Read more

02 Apr 2011 Hits:1741