Галичани відзначили День Незалежності України

Вранці 23 серпня на Майдані Різдва в Галичі відбулося урочисте дійство з нагоди свята Державного прапора України. Мешканці міста хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих за волю нашої держави.
Пізніше на Замковій горі відбувся Фестиваль гармат під назвою «Сальви лицарській звитязі». Галичани та гості міста мали змогу придбати на ярмарку вироби декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема вишивки, сувеніри, скуштувати солодощі, випити медового квасу, посмакувати стравами народної кухні. Для дітей працювали різноманітні атракціони. Глядачі оглянули також виставку середньовічних гармат, сфотографувалися біля них на згадку разом з козаками. Особливу увагу й захоплення присутніх викликали гарматні залпи. Мистецька програма включала в себе козацькі розваги і бойовий гопак у виконанні козацьких гуртів з Волині, Прикарпаття та Львова. Зачарував автентичним виконанням народних пісень вокальний ансамбль «Дуліби» з Рівного. Потішили цікавими композиціями юні танцюристи з Галича. До півночі лунали на Замковій горі пісні та інструментальні мелодії. Завершило свято фаєр-шоу.
24 серпня, в День Незалежності України, в церкві Різдва Христового в Галичі відбулася святкова Літургія. Пізніше галичани зібралися на урочисте віче на Майдані Різдва, на якому вшановували учасників бойових дій на Сході України. Після цього відбувся «Парад опільської ноші» – очі вбирали яскраві кольори вишитого вбрання. Завершилося свято концертною програмою, яку підготували самодіяльні артисти Галицького району.
Любов Бойко.

Image Gallery

  • Image folder specified does not exist!
  •  

Expeditions

Експедиції

У 2000 р. була створена Комплексна науково-дослідницька експедиція Заповідника. Науковим консультант...

28 Mar 2011 Hits:4002

Read more

Architecture

The Castle of Halych

The prominent historian, one of the researchers of ancient Halych A. Petrushevych considered, that t... Read more

05 Apr 2011 Hits:15600

Churches of the Karmelits

In the war-time in 1655 the church and the buildings of the monastery were blasted and emptied. The ... Read more

02 Apr 2011 Hits:15235

The Churche of the Nativity

Nobody of researchers was lucky enough to set the date of the constructions of the church, although ... Read more

02 Apr 2011 Hits:1741